Mail ons met een vraag of opmerking,                                                                              of geef je op voor een Werkdag als vrijwilliger

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Mailadres:  RuiterenenMennenUtrecht@outlook.comEven voorstellen, want wie zijn er actief voor het buitenrijden in de regio Utrecht?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjolein

 

Ruiter, rijdt met haar paard op wisselende plekken op de Heuvelrug naast het vast uitrijgebied vanaf stal in het midden van de UH. Met de trailer kom ik op diverse plekken op de Utrechtse Heuvelrug en door het land.

 

Lid van Gebruikersplatform GNR.

Lid Stuurgroep NPUH Ruitervignet UH

Streekmanager Ruiteren en Mennen Nederland

St. Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug

KNHS Regioconsulent Recreatiesport Utrecht 

Coen 

 

Menner geweest in de omgeving Elst/Amerongen/

Leersum en kent het GNR, Doorn.

 

Lid geweest van het Gebruikersplatform Nationaal Park UH tot ophef forum.

KNHS Regioconsulent Recreatiesport Utrecht geweest tot voorjaar 2022

Streekmanager Ruiteren en Nederland geweest

St. Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug 

 Het team waar me mee overleggen over recreatie te paard in de regio:

 

Marjolein, Streekmanager Ruiteren en Mennen Nederland / St. Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug / KNHS Regioconsulent Utrecht / Stuurgroep NPUH Ruitervignet UH

 

Marieke, KNHS Mendistrict West portefeuillehouder Recreatie

 

Patricia, KNHS Regio Utrecht portefeuillehouder Recreatie

 

Coen, St. Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug / voormalig KNHS Regioconsulent Utrecht / Stuurgroep NPUH Ruitervignet UH


Stichting Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug

 

De stichting is opgezet door Coen en Marjolein. Dit was bij het in kaart brengen van de paardenpaden op de Utrechtse Heuvelrug voor de ontwikkeling van de Knooppuntenkaart Midden & Noord, om dit te kunnen bewerkstelligen was er een rechtsvorm nodig. 

 

Wij, Marjolein en Coen, zijn zelf gebruikers van de schitterende paardenpaden op de Utrechtse Heuvelrug. En als je iets gebruikt, loop je soms tegen knelpunten aan. Je kan daar over blijven klagen, of wat doen. 

Lang verhaal kort, we vinden het belangrijk dat ruiters en menners zowel op de Utrechtse Heuvelrug (inclusief GNR) als het buitengebied kunnen genieten van de natuur. Even een frisse neus halen en genieten met je paard. We proberen, als vrijwilligers, het buitenrijden te paard zo goed mogelijk te vertegenwoordigen op diverse manieren.

 

Een van onze projecten was samen met de gebiedsbeheerders het in beeld brengen van de bestaande paardenpaden op de Utrechtse Heuvelrug. De vergaarde informatie hebben we omgezet in twee Knooppuntenkaarten, zie het kopje Knooppuntenkaart.

De Zuid kaart uit 2012 loopt van Doorn tot aan Rhenen.

De Midden & Noord kaart uit 2016 loopt van Doorn tot aan Huizen.

Dit betekent dat je met beide kaarten de gehele Heuvelrug over zou kunnen rijden. Er zijn fysiek knooppunten op de paden aangebracht, het beheer hiervan ligt bij ons.

 

Daarnaast houden we de digitale routeplanner van Ruiteren en Mennen Nederland bij en plaatsen we berichten op onze Facebookpagina over actualiteiten.

We onderhouden contacten met terreineigenaren als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Den Treek, Utrechts Landschap, GNR (lid van het Klankbordforum Gebruikers GNR) landgoederen enz.

Maar dienen ook zo nodig een bezwaar in bij de gemeente op een bestemmingsplan, hebben contact met de Provincie Utrecht over bijvoorbeeld snelfietspaden en GIS Databank, de KNHS Nederland.

Alles om het netwerk paardenpaden te behouden en waar mogelijk te verbeteren.

 

We zijn beiden Streekmanager voor de Stichting Ruiteren en Mennen Nederland en leveren informatie aan voor hun routeplanner. De routeplanner kunnen we zelf bewerken en zo actueel houden. 

 

Wil je alle nieuwtjes volgen, volg dan deze facebookpagina!

  

Heb je een vraag of wil je je aanmelden als vrijwilliger, vul het contactformulier in.Klik op bovenstaande link en bekijk onze FacebookpaginaOp de inhoud van deze pagina, inclusief de foto's, rust Copyright van Stichting Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug

Laatste update website 15-04-2024