Nieuwsberichten over de paardenpaden verzameld


Veenendaal Totaal (2016)
Veenendaal Totaal (2016)

Een deel van het artikel in de Paard & Sport van de KNHS (2016)
Een deel van het artikel in de Paard & Sport van de KNHS (2016)

Artikel met filmpjes over buitenrijden in Soest, KNHS Paard & Sport

 

Het filmpje staat rechts

 

*TEASER* PAARD&SPORT 2: BUITENRIJDEN IN UTRECHT

Geplaatst op 04 juni 2016 in Buitenrijden en KNHS

Paard&Sport test de pareltjes onder de Nederlandse ruiterroutes. Voor nummer 2, die op 10 juni 2016 verschijnt, gingen we op pad in de provincie Utrecht.Publicatie op de website van de KNHS

LAATSTE STUKJE KNOOPPUNTEN UTRECHTSE HEUVELRUG GEREALISEERD

Geplaatst op 17 oktober 2016 in Buitenrijden

Goed nieuws voor alle ruiters en menners van de Utrechtse Heuvelrug: het laatste stukje van de Knooppuntenkaart Paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden & Noord is gerealiseerd.

“Het idee ontstond tijdens het ontwikkelen van de knooppuntenkaart om een alternatief te bieden voor ruiters in plaats door het dorp Lage Vuursche te moeten en een betere aansluiting op de andere paden te bieden", vertellen KNHS regioconsulenten Marjolein van Unen en Coen Langkemper. "De grondeigenaar, Landgoed Eyckenstein, was enthousiast en wilde meewerken. Daarop zijn we aan de slag gegaan om de financiële middelen te bewerkstelligen.”

Het pad is 760 meter lang, loopt tussen knooppunt 46 en 76 en ligt ten westen van Lage Vuursche. Dit is een gezamenlijk project voor De Bilt, Baarn en Landgoed Eyckenstein. De Bilt en Baarn nemen de aanleg voor hun rekening en Landgoed Eyckenstein stelt de ruimte hiervoor ter beschikking en zal het onderhoud gaan organiseren vanuit de Nationaal Park gedachte.

Meer informatie
De knooppuntenkaarten Utrechtse Heuvelrug Zuid en Midden&Noord zijn te koop bij de informatiepunten van de VVV op de Heuvelrug, bij een aantal ruitersportzaken en paardenbedrijven in de regio en online bij Stichting Hippisch Toerisme Nederland. Kijk ook eens op de de website van Natuurpark Utrechtse Heuvelrug. Meer weten over de achtergrond van dit project? Lees dan het nieuwsbericht van 30 mei 2016 over deze knooppuntenroute.


Opruimdag Elst - De Plantage

 

 

Rijvereniging organiseert jaarlijks, en soms zelfs twee keer per jaar, een opruim dag. Dat houdt in dat er in de ochtend wordt verzameld in de kantine, de boswachter van Staatsbosbeheer de locaties heeft die hij in gedachten heeft en er groepen worden gemaakt van de vrijwilligers.

Met zijn allen de handen uit de mouwen steken levert zeker resultaat op. En eigen gewin, de vrijwilligers mennen en ruiteren immers ook zelf op deze paden.

Zo scheelt het ergernis bij de gebruikers en tijd bij de beheerders.

 

Foto's zijn van editie najaar 2015Stukje in de Leusderkrant, 2016

 

Knooppuntenkaart paardenpaden Heuvelrug Midden en Noord gelanceerd

LEUSDEN Janine Caalders, voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, heeft woensdag de eerste knooppuntenkaart paardenpaden in ontvangst genomen op ruitersportcentrum de Treekhoeve in Leusden. Met de presentatie van deze kaart wordt een voorbereidingsperiode van ruim twee-en-half jaar afgesloten.

Op de kaart staan alle paardenpaden, ruiterpaden en menpaden op de Heuvelrug in het gebied ten Noorden van de A12. Ook zijn de paardvriendelijke openbare wegen die de gebieden onderling verbinden op de kaart aangegeven. Op kruisingen en splitsingen van de paden zijn de afgelopen twee-en- een half jaar knooppuntenpaaltjes geplaatst waarvan de nummers op de kaart terug te vinden zijn. 

Samen met de kaart die in 2012 is uitgebracht, van het zuidelijk deel, is de gehele Heuvelrug van Grebbeberg tot het Gooimeer in beeld gebracht. De kaarten bieden ruiters en menners de mogelijkheid routes vooraf te plannen en is in het veld een belangrijk hulpmiddel voor oriëntatie en aanpassingen van de route bij eventuele blokkades. Voor eigenaren en beheerders betekent het een beter gebruik van hun gebieden door de paardenliefhebber. Ook kunnen hulpdiensten nu met behulp van kaart goed geïnformeerd worden.

 

Bit Magazine

 

Nieuw stuk ruiterpad op Utrechtse Heuvelrug

OKTOBER 2016

 

Wil je lekker eropuit met je paard? Genieten van de kleurige herfst? De paardensportbond KNHS meldt dat er een nieuw stukje ruiterpad bij is gekomen op de Utrechtse Heuvelrug. Daarmee is de Knooppuntenkaart Paardenpaden Utrechtse Heuvelrug Midden & Noord voltooid, want dit pad was het laatste benodigde stukje.

KNHS regioconsulenten Marjolein van Unen en Coen Langkemper  vertellen dat ze met dit laatste stuk pad een alternatief wilden bieden. Ruiters hoeven hiermee niet door het dorp Lage Vuursche en hebben een betere aansluiting op de andere paden.

 

Het pad van 760 meter lengte – tussen knooppunt 46 en 76 – loopt over Landgoed Eyckensteyn. Wie de knooppuntenroute wil rijden kan daarvoor een kaart kopen. De knooppuntenkaarten Utrechtse Heuvelrug Zuid en Midden & Noord zijn onder andere te koop bij de informatiepunten van de VVV op de Heuvelrug, bij een aantal ruitersportzaken en paardenbedrijven in de regio en online bij Stichting Hippisch Toerisme Nederland. Publicatie over de Zuid kaart door RTV Utrecht

 

 

Paardenroutes Utrechtse Heuvelrug klaar voor gebruik

Door de nieuwsredactie · geplaatst: zondag 27 mei 2012, 07:00 uur | update: 16:50 uur

UTRECHT - Het nieuwe netwerk aan routes voor ruiters en menners op de Utrechtse Heuvelrug is klaar om gebruikt te worden. De verwijzingen staan er en de paden zijn toegankelijk. Dat bleek tijdens een proefrit zondagmiddag. Op 2e Pinksterdag worden de routes officieel in gebruik genomen.

Afgelopen maanden zijn er speciale knooppuntroutes uitgezet in het gebied door de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters. De initiatiefnemers hebben daarbij veel hulp gekregen van Staatsbosbeheer. De route is betaald door de provincie Utrecht en de Rabobank Utrechtse Heuvelrug. 

Ruiters en menners volgen de route door knooppunten thuis uit te zoeken en deze tijdens hun tocht te volgen. Het eerste knooppunt verwijst naar het volgende en zo verder. Voor fietsers bestaan al langer dit soort knooppuntnetwerken.

Klein stukje in het Algemeen Dagblad, Regiokatern Utrecht, 2016
Klein stukje in het Algemeen Dagblad, Regiokatern Utrecht, 2016

Op de inhoud van deze pagina, inclusief de foto's, rust Copyright van Stichting Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug