Interessante links:


Routeplanner: 

Ruiteren en Mennen Nederland

 

Webpagina met daarop oa vermeld: parkeerplaatsen geschikt voor een trailer, verbindende routes, paardvriendelijke paden en paardenpaden.

Opmerkingen of tips over de pagina, laat het horen dan passen we de planner aan!

 

Kaartverkoop:

Stichting Hippisch Toerisme Nederland.

Landelijke informatie over ruiterroutes en meer, en dit is het online verkooppunt van de knooppuntkaarten

 

Bij diverse punten in het veld, voerzaken en ruitersportzaken, ligt de kaart op de toonbank.

Zoals Diervoeders van Baaren te Veenendaal, Diervoeders van Wolfswinkel te Doorn, Fugers Ruitersport te Soest, Diervoeders vd Greef in Woudenberg. 

 

 

 

Terreineigenaren en penningen

 

Landgoed Eyckenstein, dit is een particulier landgoed wat tussen Maartensdijk en Lage Vuursche ligt. Er lopen aparte paardenpaden over het landgoed, die een mooie verbinding vormen. Menners kunnen ook gebruik maken van de paden, behalve het pad tussen knooppunt 76 en 47.

 

Landgoed Den Treek - Henschoten, op de website van Den Treek kan je meer informatie vinden over het landgoed.

Het is verplicht om met een penning te rijden. Ook een dagkaart kan je online kopen, de mail die je gelijk krijgt is je toegangsbewijs. 

 

Landgoed Pijnenburg, een particulier landgoed bij Lage Vuursche waar gewerkt wordt met een aparte penning.

Penning is niet online te koop en geen dagkaart mogelijk, alleen een jaarpenning die per post wordt toegestuurd.

 

Goois Natuurreservaat, een groot gebied vanaf Lage Vuursche langs Hilversum richting het Gooimeer.

Penning verplicht, een dagkaart is mogelijk maar niet online te koop. Een dagkaart moet je een aantal dagen vtv aanvragen en krijg

 

Gemeente Soest, beheerder van de paardenpaden rondom Soest.

Penning is verplicht, dagkaart mogelijk, online aan te vragen op de site van WP Eemland.

WPE onderhoud ook de menhindernissen in dit gebied (staan op de kaart) en organiseert (men)ritten).

De WPE houdt haar jaarlijkse onderhoudsdag begin oktober, aanmelden kan via de website van de WPE.

 

Staatsbosbeheer, terreineigenaar van een groot deel van de paardenpaden op de Utrechtse Heuvelrug.

 

Utrechts Landschap, terreineigenaar.

Link naar ruiterpenning en dagkaart voor het Panbos bij De Bilt. Andere gebieden van Utrechts Landschap zijn zonder penning toegankelijk.

 

Natuurmonumenten, terreineigenaar.

Alleen in het gebied de Kaapse Bossen bij Doorn zijn er paardenpaden (deels alleen voor ruiters).

 

 

  

Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

 

MTB Utrechtse Heuvelrug en info over de opzet van het vignet

 

 

 

 


Overnachten met je paard? Dat kan bijvoorbeeld hier:

 

Naarden: B&B De Nachtegaal, Roelofslaantje 10

Soest: Soest te Paard, Insingerstraat 64

Leusden: B&B Veld en Bosch, Waterlooweg 14

Maarn: Camping Eijckelenburg, Dwarsweg 5-7

Woudenberg: Elferink Hoeve, Klein Moorst 12. Vallei Trail

Driebergen - Doorn: B&B Buurderij (Hydepark), Driebergsestraatweg 48

Maarsbergen /Maarn: B&B De Brink, Maarnse Grindweg 47

Leersum: B&B Leersumse Veld, Heulweg 10

Leersum: B&B Klein Groenbergen, Nieuwe Steeg 18 (alleen weide)

Leersum: Landall Ginkelduin, overnachten met paard mogelijk bij een pensionstalling even verderop

Veenendaal: De Zwaluw (Stal Hardeman), Houtwal 16

Rhenen: paard bij Stal Miltenburg, zelf slapen kan bij de directe buren

 

 

Algemene zoeksite:

Paard en Bed, site met daarop adressen voor het overnachten met paard

Paarden hotelssite met daarop adressen voor het overnachten met paard

 

 

Pitstop te paard?

 

Lage Vuursche:   Theehuis t Hooge Erf, Knooppunt 55. Vastbindpunt en paardenbar, horeca

Lage Vuursche: Restaurant 'De Lage Vuursche', Knooppunt 22. stand overkapt achter het restaurant (in het binnenhofje) voor 1 euro

Laren NH:          Theehuis 't Bluk, Zuiderheide. Vastbindpunt en horeca

Austerlitz:         Beauforthuis te Austerlitz (wel druk in het weekend, vooral zondag), Austerlitz. Ijsje halen bij de bar of terras

Den Treek:        Ijscokar in Den Treek, in het seizoen op de parkeerplaats aanwezig bij Knooppunt 27 (tweede parkeerplaats Treekerweg) 15-3 tot 31-10.

Woudenberg:    Bergzicht in Den Treek, stands en water aanwezig voor de paarden bij het informatiepunt, tegen de Nweg aan.

Amerongen:     Berghuis Amerongen, vastbindplaats en water voor de paarden

Leersum:          Leersumse Veld, stallen en horeca

Austerlitz:        de Pyramide, horeca ijsje en op verzoek water voor de paarden (geen vastzetplaats en speeltuin kan druk zijn)

Blaricum:         Restaurant De Tafelberg. Restaurant met een aparte plek voor paarden, Tafelbergheide.

 

Daarnaast zijn er langs de paden diverse pauzeplaatsen, bijvoorbeeld een grasveld met of zonder picknicktafel. Deze zijn aangeduid op de routeplanner van Ruiteren en Mennen Nederland

 

 

Parkeren

 

Soest: Beaufortlaan, rij de laan in helemaal tot aan het einde. Daar is een parkeerplaats waarop je kan keren zodat je weer in wegrijdrichting staat, parkeren kan langs de brede asfalt weg met berm. Als je over de parkeerplaats heen gaat, kom je op de duinen in en op het ruiterpad of je volgt de route langs het spoor/Beaufortlaan. Tussen knooppunt 6 en 7.


Lage Vuursche: Theehuis t Hooge Erf,  Vanwege het klimbos wat er tegenwoordig naast zit, kan het druk zijn op de parkeerplaats. Er is een aparte parkeerplaats voor trailers en grotere voertuigen ten oosten van het theehuis, geasfalteerd. Je gaat de ingang naar het theehuis in met de auto, voor het theehuis naar rechts en dan kom je vanzelf op de aparte parkeerplaats. Het paardenpad loopt over de P heen. Bij knooppunt 55. Let op, wel penninggebied van Pijnenburg.

 

Bosbad De Vuursche te Baarn, Bosbadlaan 4. Naast de asfalten lus om het bosbad heen is tegenover het bosbad een zandplaat waar je kan parkeren. Knooppunt 35 ligt net iets ten oosten van de parkeerplaats.

 

Lage Vuursche: Paviljoen Buiten in de Kuil, parkeerterrein De Kuil. Dit is een grote parkeerplaats met gras, de asfalt weg maakt een lus. Vooral op de zondag te druk met recreanten om te parkeren voor trailer. Knooppunt 24 is vlakbij.

 

Austerlitz: parkeren kan in de verharde berm langs de Nieuweweg, deze ligt tegenover het Beauforthuis te Austerlitz. Let wel, parkeer niet aan het begin maar wat naar achteren. Anders loop je kan klem geparkeerd te worden door andere auto's. Keren kan aan het einde van de weg (t-splitsing) en dan sta je weer in de wegrijrichting. Knooppunt 30 ligt net ten zuiden van de locatie, kp 29 ten noorden.

Parkeren kan ook op de parkeerplaats Franse Put, je moet wel een keer steken om de auto met de neus naar de Nweg te zetten en met de kont naar het witte hek. Vanaf deze parkeerplaats zit je wat sneller in Den Treek als vanaf de Nieuweweg.


Stal Schaerwijde te Zeist, Weg naar Heibergen 3 Zeist. Bellen vtv want er kan een evenement zijn. Bij knooppunt 6 in de buurt.

 

Driebergen: de parkeerplaats vlak voor RCN het Grote Bos. Parkeerplaats met verharde zand ondergrond, direct aan het ruiterpad bij knooppunt 58.

 

Maarn: direct aan de A12, afslag Maarn, zit de parkeerplaats Bergweg. Dit is een kleine lus met gras aan de zijkanten, zie foto hieronder. Let op, afrit Maarn is alleen van en naar Utrecht, niet van/naar Arnhem.

 

Berghuis Amerongen. Ruime verharde parkeerplaats bij het sportveld ervoor aan de Veenweg. Helemaal linksachter van de parkeerplaats loopt de weg naar het Berghuis, dus de trailer kan je het handigst hier parkeren als er plek is. De trailer niet parkeren bij het restaurant Berghuis zelf, dat is krap.

 

Leersum: er zijn twee opties aan de Utrechtse Baan te Leersum.

De eerste is Darthuizen, deze parkeerplaats ligt net ten noorden van de rotonde Darthuizen, kruising N226 en N225. Als je vanaf de A12 af komt rijden, ligt de parkeerplaats aan je linkerhand in de scherpere bocht naar rechts vlak voor de rotonde. Rij je er voorbij, kan je via de rotonde natuurlijk terug rijden. Parkeer de trailer tussen de bomen, je staat dus langs de Nweg.

De tweede is de Utrechtse Baan, welke qua autoverkeer rustiger is. Dus als je paard hier slecht tegen kan of je het gevaarlijk vind, is dit een beter optie als Darthuizen. Deze parkeerplaats ligt aan de Scherpenzeelse weg, net ten zuiden van het huisjespark Molecaten Ginkelduin. Bij knooppunt 75.

Wil je in het weekend parkeren, is Darthuizen drukker omdat hier ook de MTB route langs loopt. In de ochtend kom je er nog tussen. De Utrechtse Baan is rustig en deels van gras.


Leusden: Nimmerdor, ruime verharde parkeerplaats en evt stallen verhuur, direct aan het knooppuntennetwerk van Den Treek (penninggebied).

 

Woudenberg: parkeren kan bij pannenkoekenhuis Bergzicht, tussen knooppunt 38 en 29. Op de ver harde parkeerplaats zelf kan je een rondje rijden, doordeweeks kan je hier parkeren maar in het weekend of evenementen kan hij vol zijn. Er is wat ruimte in de berm bij de oprijlaan, of parkeren aan de andere zijde stoplicht waar nog een parkeerplaats is, kp 27.

 

Voor parkeren in het GNR heeft het GNR zelf een aantal parkeerplaatsen aangegeven op de kaart

 


Rij 1: Parkeerplaats Austerlitz, Nieuwe Weg. Parkeerplaats Baarn, Bosbad. Parkeerplaats Bergweg Maarn. Parkeerplaats Pijnenburg, kp 55.

Rij 2: Borg parkeerplaats Pijnenburg. foto 2/3 restaurant Lage Vuursche. Theehuis 't Bulk.

Rij 3: Theehuis Lage Vuursche. Pauzeplaats Bergzicht te Woudenberg. Parkeerplaats Utrechtse Baan te Leersum.


Op de inhoud van deze pagina, inclusief de foto's, rust Copyright van Stichting Ruiteren en Mennen Utrechtse Heuvelrug